נקודת העבודה

נקודת העבודה זוהי הנקודה במסך בה יתקבל יתבצע שינוי בטקסט בעקבות הקלדה על מקש תו או מקש מחיקה. נקודת העבודה תסומן על ידי קו אנכי, שימוקם בין שני תוים סמוכים, בתוספת ציון לכיווניות.

 

מיקום הסמן

 

את מיקום הסמן ניתן לקבוע על ידי הזזה יחסית למצב קודם, בעזרת המקלדת, או על ידי הצבעה ישירה על המקום בטקסט, בעזרת אמצעי הצבעה.

בהזזה יחסית, יחולו הכללים הבאים: בהקלדה על מקשי החצים (כולל מצבים של הקלדה ביחד עם מקש Shift או מקש Ctrl), תנועת הסמן תהיה תואמת גיאומטרית את הסימון על גבי החץ. בהקלדה על מקש Home, תנועת הסמן תהיה לתחילת השורה, כאשר זו נקבעת על פי כיווניות הפיסקה. בהקלדה על מקש End, תנועת הסמן תהיה לסוף השורה, כאשר זו נקבעת עת פי כיווניות הפיסקה. בהקלדה על מקש Enter מיקום הסמן יהיה בתחילת הפיסקה החדשה.

בשום מקרה החלפת השפה לא תשפיע על מיקום הסמן במסך.

כיווניות הסמן

 

כל האינדיקציות הדרושות למנוע טעויות מצב צריכות להופיע במוקד הפעילות של המשתמש, כלומר, במקום בו מופיע הסמן. לפיכך, הסמן צריך לכלול אינדיקציה לכיווניות, בהתאם למוד הפעולה. כיוון הסמן מציין לאיזה כיוון הסמן ינוע לאחר הכנסת תו באמצעות המקלדת, מהו התו שימחק בהקשה על Backspace ומהו התו שימחק בהקשה על Del. במחיקת תו, הסמן ישאר במקומו.

הסמן יצביע שמאלה במצבים של כיווניות RTL וימינה במצבים של כיווניות LTR, Caps Lock וספרות. סימון הכיווניות יהיה בחלק העליון של הסמן, פרט למצב ספרות. הסמן של מצב Caps Lock יהיה עבה יותר מהסמנים של המצבים האחרים.

בחירת כיווניות

 

בהגדרת פיסקה חדשה, הכיווניות (ברירת המחדל) תהיה על פי כיווניות הפיסקה.

בהצבת הסמן בהקלקה או ע"י החצים, הכיווניות תהיה לפי הקונטקסט. במקרים גבוליים, הכיווניות תקבע על פי כיווניות הפיסקה. בשום מקרה הכיווניות לא תושפע מההיסטוריה של פעילות המשתמש, אלא אך ורק מהמצב הנוכחי של הטקסט.

בכל מקרה, המשתמש רשאי לשנות את הכיווניות (ובכך גם את השפה) באופן ידני. בחירת הכיווניות תיעשה על ידי צירופים של מקשי המקלדת, על מנת לאפשר פעילות הקלדה רצופה (ללא אמצעי הצבעה) גם כאשר יש צורך להחליף כיווניות. על מנת להמנע מטעויות מצב כתוצאה משכחה או מהקשה כפולה (ולתמוך בתהליך הלמידה), החלפת הכיווניות תהיה במפורש, על ידי ציון המצב הרצוי, ולא יחסית למצב הקודם. צירופים אפשריים של מקשי המקלדת לבחירת כיווניות הם על ידי Shift  ימני או שמאלי, בהתאם לכיווניות הרצויה, בצירוף עם Ctrl או Alt.

תוים משותפים

לאותיות הגדולות באנגלית, לתוי הספרות, ולסימני הפיסוק (כולל סוגריים ומקש רווח) יהיה יצוג יחיד, בלתי תלוי בכיווניות. המקום בו התוים המשותפים יופיעו על גבי המסך יקבע על פי מוד הפעולה, שיצוין על ידי כיוון הסמן.

קביעת מוד הפעולה

 

בהגדרת פיסקה חדשה, בשינוי שפה ובשינוי כיווניות, מוד הפעולה יקבע אוטומטית על פי הכיווניות החדשה. בהקלדת מקשי ספרות, מוד הפעולה יעבור אוטומטית למצב ספרות. בהקלדה על מקש Caps Lock מוד הפעולה יעבור למצב Caps Lock.  על מנת להמנע מטעויות מצב כתוצאה משכחה או מהקשה כפולה (ולתמוך בתהליך הלמידה), החלפת הכיווניות תהיה במפורש, על ידי ציון המצב הרצוי, ולא יחסית למצב הקודם. המעבר ממצבי ספרות או Caps Lock למצבי כיווניות רגילים יהיה תמיד באותם אמצעים של צירוף מקשים כלעיל.

סימון קטע טקסט

בסימון קטע טקסט בעזרת אמצעי הצבעה או באמצעות המקלדת, הקטע שנבחר יהיה רציף בתצוגתו במסך.

מצבים חריגים

המודים של Num Lock או Overwrite אלו הם מצבים חריגים, שאינם שימושיים לתרחישים העיקריים. ראוי שהתקן ימליץ להמנע מתמיכה בהם בישומים רגילים. בישומים מיוחדים, בהם יש צורך בהם, ראוי שהתקן ימליץ שהמצבים החריגים יהיו זמניים, ושהם יבוטלו אוטומטית בפעולות הקשורות לשינויים במוד ההפעלה.  בקרת החריגות תהיה מאורגנת ב-Toolbars מיוחדים, כך שניתן יהיה להציג ולהסתיר אותם באופן מבוקר, ולא תכלול מקשי קיצור.